Megyei Szaknévsor

Keresés eredménye:  Badacsonyi Borok tevékenységre

Szókereső

Tevékenység
Márkanév
Cégnév
Megye
Helység
Minősítés

Találatok: 1

Cégbemutató:

Borbély Családi Pincészet

Szőlőültetvényeink a Badacsonyi borvidéken, a Badacsony, a Gulács, a Csobánc, a Bács és a Tóti hegyek napsütötte lankáin terülnek el. Ültetvényeink részben fiatal, új telepítések, részben idősebb területek, egészen az 50es években telepítettig. Pincészetünkben a modern technológia alkalmazása mellett ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Kezdetektől fogva fontosnak láttuk, hogy első sorban a helyi, a borvidékre jellemző fajtákkal dolgozzunk, ezen fajtákból a jó ivású, mindennapok borain túl, termőhely hangsúlyos, hordós válogatásokat is készítsünk.

Borbély Családi Pincészet

A borversenyeken kimagaslóan szereplő száraz boraink mellett kései szüretből származó borkülönlegességek is színesítik kínálatunkat. Ilyen a fagyott szőlőből készített Jégbor vagy az Olasz rizling Aszú, mellyel Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el.

Látva a borturizmus fejlődését és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontosságát, kialakítottuk hangulatos Borházunkat és Vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borozgatásban megfáradt borbarátok egész évben megpihenhetnek.

Borbély Családi Pincészet

Előzetes bejelentkezéssel szívesen látunk csoportokat a ritkaságokat is bemutató borkóstolóinkra, ahol bepillanthatnak családi hagyományainkba és elmélyülhetnek a badacsonyi borok csodálatos, egyedi és felejthetetlen világában.

Borbély Családi Pincészet

Belföldi és nemzetközi borversenyeken elért sikerekből: a 2011-es Hungaricum Borversenyen a 2009-es Kéknyelű selection borunk lett nagy aranyérmes vagy a VinAgora Nemzetközi Borversenyen a 2009-es évjáratú Jégborunk kapott arany érmet és egyben a legeredményesebb Olasz rizling fajta bor különdíjat kapta. 2015-ben VinAgora nemzetközi borversenyen a 2011-es Késői szüretelésű Olasz rizlingünk Arany érmet nyert. 2016-ban a 2013-as Bács hegyi Olasz rizling válogatásunk az Országos borversenyen Arany érmet és a legjobb magyar fajtabornak járó Figula Mihály emlékdíjat nyerte és a VinAgora nemzetközi borversenyen szintén Arany érmes lett és egyben a legjobb Olasz rizling különdíjat is elnyerte. 2018-ban az Országos Borversenyen Arany érmet nyert KARÓS Olasz rizling limited selection 2015 borunk és Ezüst érmet Bóbita gyöngyöző borunk, Bács hegy Olasz rizling válogatás 2015 és Kéknyelű selection 2016 boraink.

Borbély Családi Pincészet

A Winelovers Olasz rizling nagyteszten TOP 10 közé került a Bács hegy Olasz rizling borunk és a LEGJOBB Olasz rizling díjat kapta a 2018-2019 években a “NÁSZ A BÁCSON” Olasz rizling limited selection 2016 borunk.

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy
BORBÉLY TAMÁS lett “AZ ÉV BORTERMELŐJE” 2020-ban!

Tevékenységek:

Borbély Családi pincészet, Badacsonyi Borok

Telephelyek, elérhetőségek:

8300 Tapolca, Barackvirág utca 8.
Telefon: 06 (30) 927-1414
Email: 
Weblap: 
8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19.
Telefon: 06 (30) 927 1414
Email: 
Weblap: 
8261 Badacsonytomaj, Római út 212.
Telefon: 06 (30) 927 1414
Email: 
Weblap: 

Kapcsolat